|
Değerli Meslektaşlarımız, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve HASUDER 29 Nisan 2011 Cuma günü bir günlük “Marmara Bölge Toplantısı” düzenleme kararı almıştır. İstanbul Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan toplantımıza alanda ve üniversitede çalışan tüm meslektaşlarımız davetlidir.
Değerli Meslektaşlarımız,
Mesleğimiz, halk sağlığı uzmanlarının ücretlerindeki düşüklük, alanda çalışan meslektaşlarımızın bilgi ve becerilerine uygun görevlerde istihdam edilmemesi, anabilim dallarımızın mezuniyet sonrası eğitim programlarına öğrenci bulmakta zorlanması gibi pek çok zorluğun yaşandığı bir dönemden geçmektedir
Mesleğimize özgü sorunların yanında sağlık sisteminin giderek daha fazla ticarileşmesine yol açan sağlık reformları, genel sağlık düzeyine yönelik ifade edilen düzelmelere karşın sürmekte ve giderek derinleşmekte olan sağlık eşitsizlikleri nedeniyle farklılaşan toplumsal sorunlar, gerek mesleğimizle ilgili, gerekse de sağlık sisteminden kaynaklanan sorunların çözümünde daha etkin olmamızı gerektiriyor. Sağlıklı bir toplum yaratılması ancak halk sağlığı biliminin katkıları ile gerçekleştirilebilir. Bunun için gereken önemli ön koşullardan biri de halk sağlığı insan gücünün örgütlü ve etkin birlikteliğidir. HASUDER Yönetim Kurulu, benzerleri daha önce Ege, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu’da gerçekleştirilen, bazıları düzenli olarak yapılmaya başlanan, sorunların ve çözüm yollarının tartışılmasına, halk sağlığı insan gücünün kendi içinde ve diğer bölgelerle iletişiminin güçlenmesine katkı sağlayan bir işlevi üstlenen bölgesel toplantıların yaygınlaşmasını ve düzenli hale gelmesini arzulamaktadır.
Değerli Meslektaşlarımız, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve HASUDER 29 Nisan 2011 Cuma günü bir günlük bir “Marmara Bölge Toplantısı” düzenleme kararı almıştır. İstanbul Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan toplantımıza alanda ve üniversitede çalışan tüm meslektaşlarımız davetlidir. Toplantıya katılacak meslektaşlarımızın 15 Nisan 2011 tarihine dek aşağıdaki telefon numarası veya e-mail adresine isimlerini bildirmeleri rica olunur.
Prof. Dr. Bedia Ayhan Doç. Dr. Tacettin İnandı
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı
Genel Bilgiler Tarih ve Saat: 29/04/2011, 09:30-17:00 Toplantı Yeri: İstanbul Tıp Fakültesi
1933 Üniversite Reform Anfisi (Çocuk Kliniği içinde).
İletişim Bilgileri Dr. Nilgül Yalçınoğlu Cep: 0535 315 51 97
Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
|