On-line ISSN:2147-155X

Prof.Dr. Dilek Aslan TTB-UDEK Genel Sekreterli Görevini Tamamladı

24 Aralık 2013, Salı, 4:57 | Alandan Sesleniyoruz | 2.007 kez okundu | 1 yorum
Prof.Dr. Dilek Aslan TTB-UDEK Genel Sekreterli Görevini Tamamladı  Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD öğretim üyesi Prof.Dr. Dilek Aslan 2007 yılından beri sürdürdüğü  TTB-UDEK Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterlik görevini, görev süresi dolduğu için 21.12.2013 tarihinde bıraktı. Aslan’a çalışmaları için teşekkür ederiz. Aslan’nın TTB-UDEK çalışmaları ile ilgili düşünceleri aşağıda görülmektedir. “Türk Tabipleri Birliği […]

Prof.Dr. Dilek Aslan TTB-UDEK Genel Sekreterli Görevini Tamamladı 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD öğretim üyesi Prof.Dr. Dilek Aslan 2007 yılından beri sürdürdüğü  TTB-UDEK Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterlik görevini, görev süresi dolduğu için 21.12.2013 tarihinde bıraktı. Aslan’a çalışmaları için teşekkür ederiz. Aslan’nın TTB-UDEK çalışmaları ile ilgili düşünceleri aşağıda görülmektedir.

“Türk Tabipleri Birliği Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu’nda geçen altı yılın ardından….

Çok kısa bir süre önce iletişim için yazdığım bir e-posta mesajı içeriğinde “TTB’den sonra TTB-UDEK de benim için bir OKUL oldu, üstelik bu okullardan mezun da olunmuyor !” cümlesini kurdum. Gerçekten de meslek örgütü çalışmaları bütün hekimlerin deneyimlemesi gereken bir süreç olmalı. Ben de bu deneyimimin son altı yılını TTB-UDEK Yürütme Kurulu’nda geçirdim. Son dört yıl ise Genel Sekreterlik yapmaya çalıştım.

Buralarda hekimliği, ülkemizin sağlık ortamını, meslektaşlarımızı, sağlık alanındaki diğer kurumsal yapılanmaların tamamının tutum ve koşullarını aynı düzlemde görebilmek olanaklı.

Türk Tabipleri Birliği Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 21.12.2013 tarihinde yapılan Genel Kurul kararı ile sayısı 101’e ulaşmış üye derneğin birlikte temsil edildiği bir üst yapılanmadır. Adı gibi bütün üye dernekler arasında eşgüdümü sağlamaya çalışır. Bu çalışmaları yürütürken de toplumcu bir bakış açısını gözeterek hep insandan ve sağlıktan yana taraf olur.

Kendi alanımıza özel bir vurgu yapacak olursak, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) de TTB-UDEK’in 69 asil üyesinden birisidir. Bu dönemde, Halk Sağlığı Yeterlik Kurulu kurulmuş olması değerlidir. Halk Sağlığı Yeterlik Kurulu uzmanlık alanımızın gelişebilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu başlangıcı çok önemsiyorum. Çünkü uzmanlık eğitiminde “güçlü” olan derneklerin alanda ve sağlık ortamında da “güçlü” olduklarına dair deneyim ve gözlemim TTB-UDEK çalışmalarım kapsamında bana kalan önemli bir ayrıntı oldu.

Tekil olarak kendimin, çoğul olarak da TTB-UDEK Yürütme Kurulu üyelerinin tamamının “amatör” bir duygu ve yaklaşımla sürdürmeye özendiğim(iz) çalışmaların ülkemizin aydınlık geleceğine dair umudumuzu sürdürmeye katkı sunmuş olmasını dilerim.”

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

26 Aralık 2013 Perşembe, 10:17
yılmaz turan

helal olsun hocamın kızına tebrik ederim,inşallah daha yüksek da damertebelere erişir,bir hastalığada çare bulur da behçet gibi,buluşun adı dilek olur temennimiz o ……..