On-line ISSN:2147-155X

KONGRE VE TOPLANTI DUYURULARI MART 2014

12 Mart 2014, Çarşamba, 2:16 | Kongrelerden-Toplantılardan | 3.449 kez okundu | 0 yorum
KONGRE VE TOPLANTILARDAN DUYURULAR  Kongre ve toplantı duyurularınızı herhangi bir gecikme yaşanmaması için lütfen pinaris2011@hotmail.com e posta adresime iletiniz. Önerileriniz olursa lütfen aynı adrese yazın.. Toplantı ve kongreler ile ilgili detaylı bilgiye ilgili linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz. —————————————————————————————————————————————————————— Kongre Kitapçığına Ulaşılabilir: 16-17 Kasım 2013 tarihinde yapılan Sağlık Çalışanlarının Sağlığı 4. Ulusal Kongre Kitapçığı ekte ve linki […]

KONGRE VE TOPLANTILARDAN DUYURULAR 

Kongre ve toplantı duyurularınızı herhangi bir gecikme yaşanmaması için lütfen pinaris2011@hotmail.com e posta adresime iletiniz.

Önerileriniz olursa lütfen aynı adrese yazın..

Toplantı ve kongreler ile ilgili detaylı bilgiye ilgili linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

——————————————————————————————————————————————————————

Kongre Kitapçığına Ulaşılabilir:

16-17 Kasım 2013 tarihinde yapılan Sağlık Çalışanlarının Sağlığı 4. Ulusal Kongre Kitapçığı ekte ve linki aşağıdadır.

 http://www.saglikcalisanisagligi.org/tezler2/scs4yeni.pdf

 kongre sunum videolarına aşağıdaki linkten ulaşılabilir 

http://www.saglikcalisanisagligi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1075:salk-calanlarnn-sal-4-ulusal-kongresi-program-ak-sunum-videolar&catid=46:haberler 


ULUSLARARASI KATILIMLI ULUSAL BİYOSİDAL KONGRESİ 19-22 Mart 2014 Antalya

Kongre Web Sayfası:    http://www.biyosidal2014.org/

Kongre Davet Mektubu:

Değerli Meslektaşlarım,

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve T.C. Sağlık Bakanlığı işbirliğinde, 19 – 22 Mart 2014 tarihlerinde “ULUSLARARASI KATILIMLI ULUSAL BİYOSİDAL KONGRESİ” düzenlenecektir.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından sağlık; sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olarak tanımlanmıştır. Ayrılmaz bir bütün olan çevre ve halk sağlığı kavramları ise; hastalığı önlemeyi, sağlığı ve bir bütün olarak halkın ömrünü uzatmayı ve sağlığı destekleyici ortamlar oluşturmayı hedefleyen düzenlenmiş tüm önlemleri ifade etmektedir. Halkın sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkı anayasamızın 56’ncı maddesi ile güvence altına alınmıştır. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirliliğini önlemek devletin ve vatandaşın görevidir.

Beşeri hijyeni ile ilgili olanlarından insektisitlere; kişisel ve umumi alanlarda kullanılanlarından içme suyu dezenfektanlarına; veteriner hijyeni ile ilgili olanlarından kutu içi koruyuculara kadar uzanan geniş bir yelpazede yer alan biyosidal ürünler, temelde insanı, ürünleri ve faaliyet alanlarını, hayvanları ve çevreyi zararlıların olumsuz etkilerinden koruma amacıyla kullanılmaktadırlar.

Avrupa Birliği’nde biyosidal ürünlerin piyasaya arzı, piyasada bulundurulması ve kullanımını düzenleme süreci 1998/8/EC sayılı ve kısaca Biyosidal Ürünler Direktifi olarak adlandırılan yönetmelik ile başlamış, 528/2012/EU sayılı ve kısaca Biyosidal Ürünler Regülasyonu olarak adlandırılan tüzük ile devam etmektedir. Biyosidal ürünlerin piyasaya arzı, piyasada bulundurulması ve kullanımını düzenlerken amacı insanların ve hayvanlarının sağlığını ve çevreyi korumak olan ihtiyat prensibi daima göz önünde bulundurulmaktadır.

Ülkemizde, 31 Aralık 2009 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Biyosidal Ürünler Yönetmeliği ile başlayan biyosidal ürünlerin inceleme, değerlendirme, ruhsatlandırma ve piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri yanında Biyosidal Ürünler Regülasyonu’na uyum çalışmaları Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yürütülmektedir.

Bu çalışmaları daha geniş kesimlerle paylaşmak ve bilimsel zemine oturtmak amacıyla 19 – 22 Mart 2014 tarihleri arasında WOW Kremlin Palace Hotel’de gerçekleştirilecek olan ULUSLARARASI KATILIMLI ULUSAL BİYOSİDAL KONGRESİ‘nde sizleri aramızda görmeyi umuyor, değerli katkı ve katılımlarınızı bekliyoruz.

Kongre Eş Başkanı                                          Kongre Eş Başkanı
Prof. Dr. Seçil ÖZKAN                                     Prof. Dr. Metin Doğan


13. DR. NEVZAT EREN ULUSAL HALK SAĞLIĞI SEMPOZYUMU 22 Mart 2014 Ankara


6.EUROPEAN CONGRESS ON TOBACCO AND HEALTH 26-29 March 2014 Istanbul 

Kongre Web Sayfası:    http://ectoh.org/

Kongre Davet Mektubu:

 “Turkish Association for Cancer Research and Control” in collaboration with “National Coalition on Tobacco or Health” will organize the congress under the auspices of the Association of European Cancer Leagues (ECL)

Turkey has a long history in the fight against tobacco whose first law became effective in 1996. The new legislation was brought in 2008 with a major tobacco ban and the the legislation was expanded to a higher standard, with comprehensive smoke legislation in 2009. The country was listed among the top five in 2010 European Tobacco Control Scale for European countries. With the latest regulations in 2012, Turkey is going on its way to be a tobacco free country. 
Turkey also has a unique geography since it’s located at the intersection of three continents. On the other hand, Istanbul is the largest city of the modern Turkey with a bridge connecting not only East and West, but also the past and the future. In this context “capital of the three greatest empires in history” offers a unique experience with its colorful daily life, historical sites of various ancient civilizations and delightful tastes of its rich cuisine. We extremely glad to invite you to our congress to share this exciting atmosphere with us.
This conference is a must for policy makers, scientists, health educators, advocacy officers and health professionals involved in tobacco control.  For more information about ECTOH 2014, you could reach us at info@ectoh.org
We are looking forward to welcoming you in Istanbul.

 Prof Tezer Kutluk, MD PhD

Chair, Executive Committee, ECTOH 2014 
Past President, Association for European Cancer Leagues, ECL 
Past President, Turkish Association for Cancer Research and Control
President, National Coalition on Tobacco or Health
President-Elect, UICC


2. FETAL HAYATTAN ÇOCUKLUĞA İLK 1000 GÜN GEBE VE ÇOCUK BESLENMESİ KONGRESİ 27 MART – 29 MART 2014, ANKARA 

Kongre Web Sayfası:     http://www.annecocukbeslenmesi.org/ 

Kongre Davet Mektubu:

Sayın Meslektaşlarım,

Yükseliş İktisadi ve Stratejik Araştırmalar Vakfı’nın 27 – 29 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara JW Marriott Hotel’de düzenleyeceği “2. Fetal Hayattan Çocukluğa “ilk 1000 gün” Gebe ve Çocuk Beslenmesi Kongresi” ne sizleri davet etmenin mutluluğunu yaşamaktayım.

İnanması zorda olsa, mevcut verilere göre bir çocuğun gelecekteki sağlığı büyük oranda konsepsiyondan sonraki ilk 1000 gün içerisinde, yani gebelik+ilk iki yaşta belirlenmektedir. Bu dönemdeki doğru beslenmenin, özelliklede anne sütü almanın çok önemli olduğu, pek çok bilimsel çalışmayla desteklenmektedir. İlk 1000 gündeki yetersiz beslenme sadece kronik hastalıkların, psikiyatrik bozuklukların artmasına, fiziksel, beyinsel ve metabolik fonksiyonların bozulmasına değil, immün sistemin zayıflamasına dolayısıyla pneumoni, diyare vb. enfeksiyonların artmasına da yol açmaktadır.

Ülkemizde de tüm sosyoekonomik ve kültürel değişimlere rağmen, doğru ve yeterli beslenmeyle ilgili sorunlar olduğu bilinmektedir. Fazla sayıda doğum yapma, erken ve geç yaş gebelikleri, gebelikler arası sürenin kısalığı, beslenme ile ilgili bilgi eksiklikleri, gerekli besinlere ulaşma zorlukları, gebelikte anemi, diabet gibi sorunların yaygınlığı, anne sütünü verme ve yeterli süre devam ettirebilmedeki sıkıntılar çözmemiz gereken sorunlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yükseliş İktisadi ve Stratejik Araştırmalar Vakfı (YİSAV) uzun yıllardır üreme sağlığı alanında çalışan bir sivil toplum örgütüdür. YİSAV ilk 1000 gündeki beslenmenin önemini vurgulamak, toplumda ve meslektaşlarımız arasında bu bilinci yerleştirmek ve sürekliliğini sağlamak amacıyla da çalışmalar yapmaktadır. Bu amaçla YİSAV 2013 yılı başında, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun desteği ile bu konudaki ilk kongresini düzenlemiş ve çok olumlu sonuçlar elde edilmiştir. Bu toplantıya tüm illerin Halk Sağlığı Müdürlüğü temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Bürokratları, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, Çocuk Hekimleri, Aile Hekimleri, Halk Sağlığı Uzmanları ve Beslenme Uzmanları katılmıştır. Bu yıl 27-29 Mart 2014 tarihleri arasında ikinci kongremiz yapılacaktır. Kongremize yine benzer alanlardan katılım söz konusu olacağı gibi ayrıca diğer ilgili devlet kurumlarından ve pek çok Sivil Toplum Kuruluşundan katılımlar olacaktır.

Bu kongrede ilkinden farklı olarak programda yabancı konuşmacılarda bulunmaktadır. Ayrıca sözlü sunumlar, olgu ve poster sunumlarına da yer verilecektir. Türk Tabipler Birliğince (TTB) kredilendirilecek olan kongremize katılımın desteklenmesi amacıyla çalıştığınız bölümdeki meslektaşlarınıza duyurulmasında yardımcı olmanızı da rica ederiz.

Bu düşünceler ışığında; 27-29 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara JW Marriott Hotel’de gerçekleştirilecek olan 2. Fetal Hayattan Çocukluğa “ilk 1000 gün” Gebe ve Çocuk Beslenmesi Kongresi’nde sizleri aramızda görmeyi umuyor, değerli katkı ve katılımlarınızı bekliyoruz.

Saygılarımla,

Doç. Dr. Ferit SARAÇOĞLU

Kongre Başkanı


ULUSAL KANSER HAFTASI SEMPOZYUMU 2-4 NİSAN

KAYITÇILIK VE TARAMA EĞİTİMLERİ

Kongre Web Sayfası:    http://kanserhaftasi2014.org

Kongre Davet Mektubu:

Değerli Meslektaşlarım,

2-4 Nisan 2014 tarihleri arasında Ankara’da T.C Sağlık Bakanlığı Kanser Dairesi Başkanlığı ve Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Kanser Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi Kanser Enstitüsü, MECC (Ortadoğu Kanser Konsorsiyumu)-ASCO (Amerikan Kinik Onkologlar Derneği), Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC), Sağlıkta Umut Vakfı ve Kansere Karşı Ele Ele Federasyonu işbirliği ile “Ulusal Kanser Haftası Kayıtçılık ve Tarama Eğitimleri” düzenlenecektir.

Küresel düzeyde her yıl 12 milyondan fazla insanın kanser olduğu bir dönemde, sorumluluklarımızın bilincinde olarak kansere karşı hep birlikte mücadele etmekteyiz. 2011 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kanseri de içerecek şekilde, bulaşıcı olmayan hastalıkları gündemine almış ve 200’e yakın ülkenin temsilcilerinin katılımı ile Dünya’nın kanserle mücadelede yapması gereken eylemler konuşulmuştur. Bu açıdan önümüzdeki yıllar kanserle savaşta önemli gelişmeler yaşanacaktır. Ulusal Kanser kongreleri ülkemizde son gelişmelerin konuşulması, tartışılması için önemli bir fırsat oluşturmaktadır.

 Yoğun bilimsel kurul çalışmalarının ardından, kanser konusundaki genel ve güncel konuların alanında uzman ulusal ve uluslararası konuklarımız ile en etkili şekilde konuşulması planlanmaktadır. Giderek ilerleyeceğine inandığımız kanser önleme programları ve hedefe yönelik tedavilerin önem kazandığı bu dönemde, tedavi seçeneklerinin karşıt görüşler de dikkate alınarak tartışılacağı bir platform oluşturulacaktır.

Ülkemizdeki kanser alanında yaşanan gelişmelerin de paylaşılacağı bu bilimsel şölenin en verimli şekilde gerçekleştirilmesi için siz değerli meslektaşlarımızı “Ulusal Kanser Haftası Kayıtçılık ve Tarama Eğitimleri”ne davet etmekten onur duyuyoruz.

 

Dr. Yusuf PUSTU

Dr. A. Murat TUNCER

Dr. Murat GÜLTEKİN

Sağlıkta Umut Vakfı (SUVAK)

Hacettepe Üniversitesi

Rektör

T.C. Sağlık Bakanlığı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

Kanser Daire Başkanı


IX. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ 2-5 NİSAN 2014 ANKARA

Kongre Web Sayfası:    http://www.bdk2014.org/tr/

Kongre Davet Mektubu:

Değerli Meslektaşlarımız,
“IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi”nin 2-5 Nisan 2014 tarihlerinde Ankara’da yapılacağını büyük bir mutluluk ve onurla duyurmak isteriz.
Bilindiği gibi “Beslenme” ilke ve uygulamaları ile biyolojik, aynı zamanda çevresel ve sosyal içerikli bir bilim dalıdır. Bu kadar geniş kapsamlı yapı birçok güncel ve yeni gelişmeleri beslenmenin merkezine yerleştirmektedir. Beslenme bir bilim olarak sadece bireysel ve toplumsal sağlığı değil, küresel sağlığı da ilgi alanımıza taşımaktadır. Böylece disiplin alanı bize yaşamın korunması, iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve sürdürülmesinde yaşadığımız yüzyıla uygun önemli katkıları ve gelişmeleri sunmaktadır. 
Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak sorumluluğumuzun bilincinde ve tüm beklentileri karşılamaya yönelik olarak büyük bir ilgi, çaba ve coşku ile hazırladığımız kongrenin bilimsel programını ve aktivitelerini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bilimsel programın Beslenme ve Diyetetik Bilim Dalı’na gönül veren siz katılımcıların bilgi, deneyim ve uzmanlıklarını paylaşma olanağını sağlayacağı inancını da taşıyoruz. Beslenme bilimleri, diyetetik, toplu beslenme sistemleri ve toplum beslenmesi alanlarında ki gelişmeleri ve sorunları tartışmak, sorunları tanımlamanın ötesine geçmek, sorunlara ilişkin eylemleri tartışmak için bir araya gelmek istiyoruz. Bu tartışmaları gerçekleştirebilmenin en etkin yolu ancak aktif katılım, tartışma, bilgi paylaşımı ile mümkündür. 
Beslenme ve Diyetetik Bölümü adına, kongremizi dikkatlerinize sunmaktan, sizleri kongremize davet etmekten büyük mutluluk duyduğumu belirmek isterim. 
Kongrede buluşmak üzere….
Sevgi ve saygılarımızla 
Prof. Dr. Gülden Pekcan


 

ENSURİNG HEALTH & SUSTAİNABİLİTY İN EUROPE:DOCTORS AND VETERİNARİANS EMPHASİZE ON “PREVENTİON İS BETTER THAN CURE” 7TH APRİL 2014.INTERNATİONAL AUDİTORİUM BOULEVARD ROİ ALBERT II 5, BRUSSELS – BELGİUM

Kongre Web Sayfası  http://www.fve.org/news/presentations.php#C1  

On 7 April 2014 The FVE in collaboration with the CPME, supported by the Greek Presidency of the Council to the EU and the EU Commission, will organise a One-Health conference in Brussels.


HASTANE İNFEKSİYONLARI KONGRESİ 11-15 NİSAN 2014 ANTALYA

Kongre Web Sayfası:    www.hikon2014.org


EURASIA WASTE MANAGEMENT SYMPOSIUM- 28 – 30 Nisan 2014

YTÜ 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre ve Kültür Merkezi

Kongre Web Sayfası:      http://www.eurasiasymposium.com/

Kongre Davet Mektubu:

EurAsia Waste Management Symposium, Asya ve Avrupa bölgelerindeki ülkelerde
uygulanan atık yönetim stratejilerinin karsılastırılmasını saglayacaktır. Ayrıca,
sempozyum katılımcıları bölgedeki mevcut ve ileride uygulanacak atık yönetim ve
geri dönüsüm stratejilerini tartısma ve degerlendirme imkanını bulacaklardır.
Üniversiteler, endüstriyel kuruluslar, kamu kurumları ve yerel yönetimleri,
deneyimlerini paylasmak ve atık yönetimi konusunda bölgede yasanan problemlerin
çözümü için ortak bir akıl ortaya koymak amacıyla sempozyuma katılmaya davet
ediyoruz.

Sempozyum, Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisligi Bölümü tarafından
düzenlenmekte ve Çevre ve Sehircilik Bakanlıgı, Orman ve Su Isleri Bakanlıgı,
Istanbul Büyüksehir Belediyesi, Istanbul Su ve Kanalizasyon Idaresi (ISKI), ISTAÇ.
A.S. ve International Waste Working Group (IWWG) tarafından desteklenmektedir.
Sempozyum konuları, evsel, tehlikeli, tıbbi ve diger atık türleri için yasal
düzenlemeler, toplama, tasıma, arıtma, geri kazanma, tekrar kullanım gibi atık
yönetiminin tüm alanlarını içermektedir. Sempozyumda sözlü sunumlarla birlikte
poster sunumlar ve davetli konusmacılar yer alacaktır.
Katı atık yönetiminin gelismesine katkıda bulunmak isteyen tüm meslektaslarımızı
Asya ve Avrupa’nın kalbinde yer alan Istanbul’da gerçeklestirilecek olan “EurAsia
Waste Management Symposium” Sempozyumu’nda aramızda görmekten onur
duyacagız.
Doç. Dr. M. Sinan Bilgili
Kongre Baskanı


TÜRK GERİATRİ KONGRESİ 2014

6.ULUSAL YAŞLI SAĞLIĞI KONGRESİ

Kongre Web Sayfası:     http://www.turkgeriatri2014kongresi.org/

Kongre Davet Mektubu:

Değerli Meslektaşlarım,
Geriatri ve Gerontoloji Bilimlerinin Değerli Araştırmacıları,

Uluslararası Gerontoloji ve Geriatri Birliği (International Association of Gerontology and Geriatrics-IAGG) üyesi, Avrupa Birliği Geriatrik Tıp Derneği (European Union Geriatric Medicine Society-EUGMS) ve Avrupa Yaşlanma Platformu (AGE Platform Europe) gözlemci üyesi olan ve eğitim etkinlikleri Uluslararası Yaşlanma Enstitüsü (International Institute on Ageing-INIA) tarafından desteklenen; Türk Geriatri Derneği 3-6 Nisan 2014 tarihlerinde İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Merkezi’nde Türk Geriatri 2014 “6. Ulusal Yaşlı Sağlığı Kongresi”ni düzenlemektedir.

Kongrede yaşlılık tüm yönleriyle ele alınarak irdelenecek, uluslararası ve ulusal katılımcıların birikimleri ile zenginleştirilecektir. Kongre öncesinde 3 Nisan 2014 tarihinde “Temel Geriatri Güncelleme Kursu” ve “Geriatri Hemşireliği Kursu: Güncel Bilgiler” yapılacaktır.

Kongrede sunulacak bildiri özetleri Science Citation Index Expanded, Social Science Citation Index, Journal Citation Reports/Science Edition, Journal Citation Reports/Social Sciences Edition, Index Copernicus Master List, EMBASE, SCOPUS, ELSEVIER, EBSCO, TÜBİTAK – ULAKBİM Türk Tıp Dizini, Türk Medline ve Türkiye Atıf Dizini kapsamında yer alan Türk Geriatri Dergisi’nin  kongre özel sayısında yayınlanacak ve en iyi bildiriler ödüllendirilecektir.

Kurslara ve kongreye katılımınızı; birikimlerinizi paylaşmanızı bekler, saygılar sunarız.

Türk Geriatri Derneği Yönetim Kurulu adına
Prof. Dr. Yeşim GÖKÇE KUTSAL
Başkan
www.turkgeriatri.org 


30 HAZİRAN 2014 SUMMER COURSE


20th IEA WORLD CONGRESS OF EPİDEMIOLOGY 17-21 ağustos 2014 Alaska-ABD

Kongre Web Sayfası:https://www.signup4.net/Public/ap.aspx?EID=201445E&OID=50

Kongre Davet Mektubu:

It is with great honor that I invite you to join us at the 20th IEA World Congress of Epidemiology (WCE2014). It will be held in beautiful Anchorage, Alaska, USA and hosted by the University of Alaska Anchorage and many of our local, state, tribal and federal partners.

Our theme for the Congress is Global Epidemiology in a Changing Environment: The Circumpolar Perspective.

The Congress is divided into 6 major plenary tracks: Circumpolar Health; Climate Change and Health; Health Disparities, Ethics of Human Rights and Social Justice; Innovations in Epidemiologic Methods; Hot Topics in Epidemiology; and Infectious Disease. There will be many presentations on other areas of Epidemiology and Public Health Practice as well, so there will really be something for everyone!

WCE2014 will feature world class Epidemiologists, from nations all over the world, as invited speakers. From the beginning of the Congress to the very end, you will be able to visit with and listen to the most prominent researchers in epidemiology and public health today. And you definitely will not want to miss the famous Robert Cruickshank Lecture and the Sir Richard Doll Lecture, two of the most favorite lectures of the Congress.

While Alaska is truly a land like no other, Anchorage is a city like no other. Anchorage is an exciting, cosmopolitan and hospitable city at the edge of Alaska’s great scenic wilderness. With its unique blend of characteristics, no city better mixes Alaska’s breathtaking natural beauty with modern amenities. Many of Alaska’s most accessible glaciers and one of the nation’s largest state parks are just minutes from downtown Anchorage. Anchorage has over 120 miles of paved trails for walking, biking and running – it’s your invitation to get up close and personal with a moose or bald eagle. The Tony Knowles Coastal Trail runs along Cook Inlet for 13 miles with easy access from various points downtown.

You will find that downtown Anchorage is extremely pedestrian friendly. Many restaurants, boutiques and art galleries are located within minutes of your hotel.  To learn firsthand the native culture and rich history of Alaska, be sure to visit the Anchorage Museum and the Alaska Native Heritage Center.

Fish for King Salmon right in town or take a day trip to world-class fishing. The silver salmon are running this time of the year up on the Kenai River or you can fish for halibut in Prince William Sound or Resurrection Bay.

Recreational vehicles (RV) rentals are most popular during this time of year so bring your entire family and spend some vacation time in beautiful Alaska. The Alaska State Fair will be held August 21 – September 1, 2014. It is a treasure to all who visit it.

It is my pleasure to give you a personal welcome to the Congress.

Yours sincerely,

Betty Buchan Monsour, PhD, DFTCB

Executive Chair, WCE2014

Associate Professor of Public Health

University of Alaska Anchorage


MEDİCRES “GOOD MEDİCAL RESEARCH” 16-18 EKİM 2014, NEW YORK

Kongre Web Sayfası: http://www.nyc2014.medicres.org

Kongre Davet Mektubu:

Türkiye’nin Değerli Bilim İnsanları,

2011 yılında ilki İstanbul’da gerçekleşen MedicReS “Good Medical Research” kongrelerinin dünyadaki yankıları hala sürmektedir. 2012 de Viyana’da gerçekleşen Dünya Kongresi’nin ardından The Lancet Dergisi kongre ile ilgili bir editorial yayınladı.

MedicReS aims to educate researchers and provoke discussion about good scientific method, statistics, ethics, publication, and education. Faced with stifling bureaucracy, competition for funds, and employer pressure to deliver results, finding the time and space to produce the best research can seem an arduous process. Events like the MedicReS World Congress should help to emancipate researchers, refocusing them on the steps to ensure that their research is as rigourous as possible. “ The Lancet. Volume 379, Issue 9832, Page 2118, 9 June 2012.

MedicReS’in 4. Dünya Kongresi, 2014 yılı Ekim ayında New York’ta gerçekleşecektir.
Bu toplantıların en önemli özelliği, bir tıp araştırmasının tüm taraflarının bir arada bulunmasıdır.
‘Metodolojik’ ve ‘Etik’ tüm konuların tartışılacağı bu kongrede; Klinik araştırmalarda yer alan hastalar, etik kurullar, araştırmacılar, destekleyiciler , editörler, hakemler, yayınevleri ve temsilci ülkelerin sağlık bakanlıkları yer alacaktır.

Dünya kongresi içinde 3 önemli uluslararası konferans ( İyi Biyoistatik Uygulamaları, İyi Biyoetik Uygulamaları , İyi Yayıncılık Uygulamaları) ve bir uluslararası seminer ( İlaç Endüstri için İyi Tıp Araştırmaları Araçları) gerçekleşecektir.

Detaylar ve özet gönderme koşulları için lütfen http://www.nyc2014.medicres.org
sayfasını ziyaret ediniz.
Amerika Tabip Odası, FDA, California Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi ‘nin ev sahipliği yaptığı, Mersin Üniversitesi’nin de eş başkanlık görevini üstlendiği bu büyük tıp bilimi zirvesine katılımınız bizleri onurlandıracaktır.

Saygılarımızla
Dünya Kongresi Eş Başkanları
Shelley Hurwitz, PhD, Harvard University
Nicholas P. Jewell, PhD, University Of California
E. Arzu Kanık, PhD, Mersin University

Uluslarası Konferanslar Başkanları
Nicholas Jewell, PhD, University of California ( MedicReS İyi Biyoistatistik Uygulamaları)
Avi OMER UNESCO International Network in Bioethics – Tel Aviv, Israel ( MedicReS İyi Biyoetik Uygulamaları)
Howard C. Bauchner, MD, Senior Vice President, Editor-in-Chief, Scientific Publications, JAMA ( MedicReS İyi Yayıncılık Uygulamaları)

Uluslararası Seminer Başkanı
Josef von Rickenbach, ACRO Chairman, Chairman and Chief Executive Officer, PAREXEL


17. ULUSAL HALK SAĞLIĞI KONGRESİ  20-24 EKİM 2014 EDİRNE

Kongre web sitesi http:/uhsk.org adresinde oluşturulacaktır.

 




Galerideki Resimler

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.