On-line ISSN:2147-155X

BASINDA SAĞLIK – HAZİRAN – 2014

2 Temmuz 2014, Çarşamba, 8:51 | Basında Halk Sağlığı | 876 kez okundu | 0 yorum
Herkese merhaba; Haziran ayının basına yansıyan bazı haber başlıkları ile birlikteyiz. Bu ay Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaşanan yemin skandalı ile başlayacağız. Ne yazık ki ülkemizde ben yaptım oldu dayatmaları kurumsallaştı. Siyasi iradenin örnek olduğu ve çoğunlukla da onun şemsiyesi altında yürüyen bu oldu bittiler, artık binlerce yıldır var olan mesleki gelenekleri de […]

Herkese merhaba;

Haziran ayının basına yansıyan bazı haber başlıkları ile birlikteyiz. Bu ay Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaşanan yemin skandalı ile başlayacağız. Ne yazık ki ülkemizde ben yaptım oldu dayatmaları kurumsallaştı. Siyasi iradenin örnek olduğu ve çoğunlukla da onun şemsiyesi altında yürüyen bu oldu bittiler, artık binlerce yıldır var olan mesleki gelenekleri de yok sayma noktasına geldi. Ancak bu olayı haber yapan başka bir unsur, bir Tıp Fakültesi yönetiminin tehlikeli bir düşünce yapısı içinde bulunmasıdır. O da mesleğimizin evrensel ilkesi olan “Din, milliyet, ırk, siyasi eğilim ya da toplumsal sınıf ayrımlarını” gözetmeksizin yapılması gerekliliğini tartışmaya açmasıdır. Hekimlik anlayışı ile bağdaşmayan bu durumun kendi inancı ve milliyeti gibi kavramların dışındaki insanları yok sayma düşünesinin dışa vurumu olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu düşünce tarzının trajik örneklerini geçen yüzyıl içinde yeterince ders alacak düzeyde yaşadığımızı düşünüyorum. Bu ay Soma’ya yine yer verdik. Aslında sürekli olarak yer vermemiz gerekiyor. Çünkü iş cinayetleri sona ermiyor. İstanbul İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi’nin Mayıs raporuna göre 414 işçiyi kaybettik. Haziran ayında da bu durum devam ediyor.

Bir diğer haberi TTB’nin açıklaması ile paylaştık: Sağlık Enstitüsü kurulması.

Haziran ayı içinde TTB’nin 64.Büyük Kongresi yapıldı ve seçimleri Etkin Demokratik TTB grubu kazandı.

İlginç bir haber SSPE hastaları ile ilgili konuda olmuştur. Bu ay içinde SSPE derneği ve ailelerinin bazı konularda itirazı oldu; ancak herhalde çok tehlikeli görüldüler ki onlarla bakan yerine çevik kuvvet görüştü.

Bu ay Hindistan’dan bir haber sizlere getirdik. Hindistan’da tecavüz oldukça önemli bir sorun.

Bu ayın diğer konuları da basında gözümüze çarpan sağlıkla ilgili olduğunu düşündüğümüz bazı haber başlıklarıdır.

BASINDA HALK SAĞLIĞI HAZİRAN BOLUMU TAM METNİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

Bir sonraki ayda görüşmek üzere.

Doç.Dr.Coşkun BAKAR
31.06.2014


Galerideki Resimler

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.