On-line ISSN:2147-155X

HALK SAĞLIĞI GÜNLERİ: 3. OKUL SAĞLIĞI SEMPOZYUMU YAPILDI

11 Eylül 2014, Perşembe, 1:30 | Kongrelerden-Toplantılardan | 1.357 kez okundu | 0 yorum
HALK SAĞLIĞI GÜNLERİ: 3. OKUL SAĞLIĞI SEMPOZYUMU YAPILDI OKUL SAĞLIĞINDA AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI Bu sene üçüncüsü yapilan “Halk Sğlığı Günleri: Okul Sağlığı Sempozyumu” HASUDER’in destegi, Dogu Akdeniz Halk Sagligi Anabilim Dallari (DAHSAD), Hacettpe Universitesi Halk Sagligi Enstitusu ve Dis Hekimligi Fakultesinin isbirligi ile 08-09 Eylul 2014 tarihleri arasinda “Okul Sagliginda Agiz ve Dis Sagligi” temasiyla […]

HALK SAĞLIĞI GÜNLERİ: 3. OKUL SAĞLIĞI SEMPOZYUMU YAPILDI

OKUL SAĞLIĞINDA AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI

Bu sene üçüncüsü yapilan “Halk Sğlığı Günleri: Okul Sağlığı Sempozyumu” HASUDER’in destegi, Dogu Akdeniz Halk Sagligi Anabilim Dallari (DAHSAD), Hacettpe Universitesi Halk Sagligi Enstitusu ve Dis Hekimligi Fakultesinin isbirligi ile 08-09 Eylul 2014 tarihleri arasinda “Okul Sagliginda Agiz ve Dis Sagligi” temasiyla Ankara’da yapildi. Sempozyuma 250 yakin akademsiyen, sahada calisan halk saglikci, dis hekimi ve hemsire katildi. Ulkemizde cocukluk caginda dis curugunun en onemli kronik hastaliklar icinde ilk siralarda oldugu, okul oncesi ve okul suresince basit tutum ve davranislarin kazandarilmasiyla bu sorunlarin hizla azaltilabilecegi, bunun icin birinci basamakta Toplum Dis Hekimligi hizmetlerinin yatay saglik hizmeti icinde orgutlenerek, koruyucu agiz dis sagligi hizmetlerinin verilmesi gerektigi uzerinde duruldu. Onumuzdeki haftanin basinda Sempozyum Sonuc Bildirgesinin kamuoyu ve yetkililerle paylasilmasi planlanmaktadir.

Sempozyumun gerceklestirilmesinde gorev alan duzenleme kurulu uyelerine (Prof.Dr. Hilal Ozcebe, Prof.Dr. Meryem Tekcicek, Prof.Dr. Necdet Aytac, Prof.Dr. Bahar Guciz Dogan, Prof.Dr. C. Tayyar Sasmaz, Doc.Dr. Seva Oner), sempozyum sekreteri Ogr.Gor.Dr. Ozge Caman’a, konusmaci ve oturum baskanlari ile katilimcilara tesekkur ederiz.

Anahtar Kelimeler: ,

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.