On-line ISSN:2147-155X

HASUDER YÖNETİM KURULU BAŞKANI PROF.DR. TACETTİN İNANDI’NIN GENEL KURUL KONUŞMASI

26 Ekim 2014, Pazar, 1:46 | Yönetim Kurulundan | 1.703 kez okundu | 0 yorum
HASUDER YÖNETİM KURULU BAŞKANI PROF.DR. TACETTİN İNANDI’NIN GENEL KURUL KONUŞMASI Son iki dönem HASUDER Yönetim Kurulu Başkanlığı olmak üzere altı yıldır HASUDER Yönetiminde bulunan Prof.Dr. Tacettin İnandı, 23 Ekim 2014 günü yapılan Olağan Genel Kurul sonrasında görevini yeni yönetim kuruluna devretti. Olağan genel kurulda yaptığı konuşma aşağıda görülmektedir. Kendisine ve beraberinde görev yapan diğer yönetim […]

HASUDER YÖNETİM KURULU BAŞKANI PROF.DR. TACETTİN İNANDI’NIN GENEL KURUL KONUŞMASI

Son iki dönem HASUDER Yönetim Kurulu Başkanlığı olmak üzere altı yıldır HASUDER Yönetiminde bulunan Prof.Dr. Tacettin İnandı, 23 Ekim 2014 günü yapılan Olağan Genel Kurul sonrasında görevini yeni yönetim kuruluna devretti. Olağan genel kurulda yaptığı konuşma aşağıda görülmektedir. Kendisine ve beraberinde görev yapan diğer yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederiz.

Prof.Dr. Tacettin İnandı’nın Olağan Genel Kurul Konuşması:

Değerli meslektaşlarım, hocalarım arkadaşlarım HASUDER olağan genel kuruluna hoş geldiniz.  Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

Değerli meslektaşlarım benden önce arkadaşlarım yaptığımız işleri sizlere özetlemeye çalıştı. Ben de bunları nasıl, hangi yaklaşımlarla gerçekleştirdik, onlar üzerinde konuşmak istiyorum.

Öncelikle şunu söylemek isterim ki amatör bir ruhla çalıştık, karşılık beklemeden ve nerede ise hiç bir profesyonel destek almadan işlerimizi yaptık. Tüm işlerimizi yönetim kurulu üyeleri, çalışma grubu yöneticileri, üyeleri ve dernek üyeleri ile birlikte gönüllülük temelinde gerçekleştirdik. Ekip anlayışı içinde çalışmaya çaba gösterdik, çalışma grupları oluşturduk ve destek verdik. Yaptıklarımız bir ya da bir kaç kişinin ürünü değildir. Bir topluluğun ortak ürünüdür.  Çalışmalarımıza katkı veren tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.

Halk sağlığını bir bilim ve sanat dalı olarak gördük, söylemlerimizi halk sağlığı temel ilkeleri ile ilişkilendirmeye çalıştık. Olayları halk sağlığı sonuçları, nedenleri ve çözüm önerileri kapsamında değerlendirmeye çalıştık.

Halk sağlığını salt  teknik alan olarak görmedik. Toplumsal ahlak ve halk sağlığı etik değerlerleri üzerinden felsefe ve politikaya ilişkin değerlendirmeler de yapmaya çalıştık. Bunları yaparken bilimsel bilgiye dayandık ve toplumun sağlığını önceledik. Öte yandan halk sağlığını salt bir politik bilim olarak da görmedik. Sağlıkla ilgili tüm politikalarla ilgilenmeyi kendimizde bir hak ve sorumluluk olarak gördük. Raporlar ve basın açıklamalarımızda halk sağlığı bilgi birikimini referans olarak almaya çalıştık.

Kongre ve Halk Sağlığı günleri adı altında bilimsel etkinlikler düzenledik. Her yıl düzenli olarak kongrelerimizi başarı ile gerçekleştirildi. Bilimsel etkinliklerimizin standardını yükseltmek amacı ile deneyimlerimizi bir kongreden diğerine aktarmanın yollarını araştırdık. İlk defa 2013 yılında kongreye sunulan bildiriler için editörler kurulu oluşturuldu ve çalışma kuralları belirlendi.

Üyelerimizden gelen eleştirileri gelişme fırsatı olarak gördük ve değerlendirdik. Kendimizi savunma çabasına girmeden, nesnel olmaya çalışarak eleştirilerden yararlanmak gerektiğini düşündük. Bizlere yapılan her türlü eleştiriyi dikkatle değerlendirerek yapabileceklerimizi yaptık, yapamadıklarımızı da neden yapamadığımızı açıklamaya çalıştık. Bizleri eleştirerek katkı verenlere içtenlikle teşekkür etmek isterim.

Kurumsallaşmaya çaba harcadık ve yönergeler çıkardık, çıkardığımız yönergeleri güncellemeye çalıştık. Bunları HASUDER Mevzuatı adlı kitapta topladık.

Yayıncılık işlerine önem verdik, yayıncı sertifikası alarak önemli ölçüde kitap basımı gerçekleştirdik. 2013-2014’de 10 tane ISBN numarası alınan yayın yayınlandı. Bu yayınlara dernek web sitesi üzerinden ve e-kütüphanemizden ulaşılabilmektedir.

Kendi düşüncelerimiz kadar, sizlerin ne düşündüğünü de anlamaya çalıştık, pek çok konuda çalışma gruplarının görüşüne başvurduk. Basın açıklamaları, görüş ve teknik raporları öncelikle çalışma gruplarımız üzerinden hazırlamaya çalıştık.

Çalışmalarımızın sürdürülebilir olmasına özen gösterdik. Pahalı yöntemler yerine verimli ve ekonomik yöntemleri kullandık. Uzaktan iletişim olanaklarını kullanarak etkin bir iletişim sağlamaya çalıştık. Temel iletişim yöntemimiz uzaktan iletişim oldu. Bu bize ekonomik avantajların yanı sıra etkin bir iletişim olanağı da sağladı. Ancak arada yüz yüze görüşmeler de yapmak ihtiyacı duyduk.

Yapmayı düşünüp de yapamadıklarımız arasında Derneğe bir yer almak vardı. Ekonomik olarak önümüzü görmeden buna girişmek istemedik. Sekreterlik işleri için birini alamadık.  Ancak önümüzdeki dönemde bunları da gerçekleştirebileceğine inanıyorum.

Değerli meslektaşlarım, tüm çabalarımızın odağında halk sağlığı vardı, sizler vardınız. Sizlere layık olmak, bize olan güveninizi boş çıkarmamak için uğraştık. Bunu ne kadar başardık, bunu takdir edecek olan sizlersiniz. Ancak bizler bu görevi yaparken gururla, onurla ve keyifle çalıştık.  Kuruluşundan bu yana destek vermeye çalıştığım HASUDER’in üç dönemdir yönetim kurulu üyeliği ve son iki dönem de başkanlığını yaptım. Bu benim için övünç kaynağıdır, beni bu onurlandırdığınız için hepinize çok çok teşekkür ediyorum.

Şimdi önümüzdeki 2 yıl için görev alacak meslektaşlarımızı seçeceğiz. Bu dönem için aday olmayacağımı bilmenizi isterim. Pek çok nedenle önümüzdeki dönem için aday olmayacağım. Demokrasi anlayışım ve kurumsallaşma bunlardan sadece ikisini oluşturmaktadır. Bir diğeri bu görevi en ez benim kadar iyi yapabilecek meslektaşlarımın varlığıdır. Bundan böyle etkin bir üye olarak elimden gelen desteği önümüzdeki dönemde vermeye devam edeceğim.

Öte yandan da kurumsal hafıza yararlılığına inandığımdan, mevcut yönetimden 2 arkadaşımızın yeni dönemde de yer almasında yarar gördüğümü takdirlerinize sunuyorum.

Genel kurulumuzun başarılı geçmesini diliyor. Hepinize bir kez daha içten, sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 23.10.2104

Tacettin İnandı

Anahtar Kelimeler: ,

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.