On-line ISSN:2147-155X

Mustafa Necmi İlhan ve Cevdet Malkoç, Soma ve Tunçbilek’teki İşçilerin Çalışma Koşullarını inceleyen araştırmaları ile Altın Baret Ödülü aldı

16 Aralık 2014, Salı, 2:07 | Taslak | 1.268 kez okundu | 0 yorum
Türkiye’de iş kazaları ve meslek hastalıkları uzun dönemdir maden sektöründe görülüyor. Bu yıl başta Soma ve Ermenek olmak üzere, madenlerde meydana gelen iş kazalarında 330’a yakın işçimiz hayatını kaybetti. Tanı koyulmayan ve istatistiklere girmeyen pnömokonyozların da 4 haneli sayılarla olduğu öngörülüyor. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve İş ve Meslek Hastalıkları Bilim […]

Türkiye’de iş kazaları ve meslek hastalıkları uzun dönemdir maden sektöründe görülüyor. Bu yıl başta Soma ve Ermenek olmak üzere, madenlerde meydana gelen iş kazalarında 330’a yakın işçimiz hayatını kaybetti. Tanı koyulmayan ve istatistiklere girmeyen pnömokonyozların da 4 haneli sayılarla olduğu öngörülüyor.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve İş ve Meslek Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Mustafa Necmi İLHAN ve Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı Öğrencisi Cevdet Malkoç “Soma ve Tunçbilek’deki İşçilerin İş Kazası ve Meslek Hastalıkları ve İlişkili Etmenler” araştırmaları ile Altınbaret Ödülü aldı. Araştırma yer altı ve yerüstünde çalışan madencilerin sağlık ve güvenlik riskleri ve çözüm önerilerini içeriyor.

5 Aralık 2014’de İstanbul’da düzenlenen bir tören ile ödül alan Dr. İlhan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, ülkemizde maden sektörü için yapılacak yönetsel ve teknik düzenlemelerin ivedilikle uygulamaya geçirilmesini ve etkin denetim yapılması gerektiğini vurgulayarak, aldıkları ödülü maden kazalarında hayatını kaybeden çalışanlara atfetti.

 


Galerideki Resimler

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.