On-line ISSN:2147-155X

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde 20 Temmuz 2015 Sonrası Çatışma Döneminde Sağlık Hizmetleri Hızlı Değerlendirme Araştırması

16 Mart 2016, Çarşamba, 3:53 | Okudum-İzledim-Paylaşıyorum, Taslak | 1.391 kez okundu | 0 yorum
Araştırmaya katkıda bulunanlar arasında halk sağlığı camiasından tanıdık isimlerin de yer aldığı ve TTB Yayınları’ndan çıkan “GÜNEYDOĞU VE DOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE 20 TEMMUZ 2015 SONRASI ÇATIŞMA DÖNEMİNDE SAĞLIK HİZMETLERİ HIZLI DEĞERLENDİRME ARAŞTIRMASI“, Ekim 2015’te yayımlanmış. Araştırmaya Katkıda Bulunanlar Dr. Kevser Vatansever Dr. Feride Aksu Tanık Dr. Şeyhmus Gökalp Dr. Murat Civaner Dr. Eriş Bilaloğlu Av. Ziynet […]

Araştırmaya katkıda bulunanlar arasında halk sağlığı camiasından tanıdık isimlerin de yer aldığı ve TTB Yayınları’ndan çıkan “GÜNEYDOĞU VE DOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE 20 TEMMUZ 2015 SONRASI ÇATIŞMA DÖNEMİNDE SAĞLIK HİZMETLERİ HIZLI DEĞERLENDİRME ARAŞTIRMASI“, Ekim 2015’te yayımlanmış.

Araştırmaya Katkıda Bulunanlar
Dr. Kevser Vatansever
Dr. Feride Aksu Tanık
Dr. Şeyhmus Gökalp
Dr. Murat Civaner
Dr. Eriş Bilaloğlu
Av. Ziynet Özçelik
Dr. Cavit Işık Yavuz

Kitabın Giriş bölümünde bu çalışmanın amacının, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 günü gerçekleşen ve 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan canlı bomba saldırısı sonrasında; Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde ağır silahların kullanıldığı yoğun çatışmaların yaşandığı, çok sayıda il ve ilçede sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı ve kentlerde mahallelerin ablukaya alındığı dönemde, toplumun sağlık hizmetlerine erişiminin nasıl etkilendiğini ve sağlık kurumları ile sağlık çalışanlarının çatışmalar sırasında neler yaşadığını ve nasıl etkilendiğini değerlendirmek olduğu belirtilmiş.

Kitabın Sunuş kısmında TTB MK başkanı, ” 20 Temmuz 2015 sonrasında başlayan çatışma döneminde bir hekim, bir hemşire, bir ambulans şoförü öldürülmüş, bir hemşire ve bir Acil Tıp Teknisyeni yaralanmıştır. Ne yazık ki son aylarda Türkiye’de yaratılan çatışma ortamı ve güvenlik politikaları; nitelikli biçimde sağlık hizmetlerinin sunumunu olanaksız kılmaktadır. Sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ve insanların sağlık hizmetlerine erişimi çok olumsuz etkilenmektedir.
Türk Tabipleri Birliği, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının, sağlık hizmetlerinin, sağlık kurumlarının durumunu ve karşılaşılan sorunları belgelemek ve ortaya koymak için bu çalışmayı yürütmüştür. Çatışmaların yoğun bir biçimde hayatı etkilediği bölgelerde özveri ile hizmet sunan sağlık çalışanlarına, bu çalışmayı planlayıp yürüten araştırma ekibine ve çalışmanın verilerini olağanüstü bir gayretle toplayan meslektaşlarımıza Türk Tabipleri Birliği adına teşekkür ederim.” yazmıştır.


Galerideki Resimler

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.