On-line ISSN:2147-155X

Birinci Basamakta Kamu Sağlık Yönetimi El Kitabı

16 Mart 2016, Çarşamba, 3:52 | Okudum-İzledim-Paylaşıyorum | 1.680 kez okundu | 0 yorum
Palme Yayınevi’nde yayımlanan bu kitabı Kayıhan Pala editörlüğünde kalabalık bir halk sağlıkçı ekibi hazırlamıştır. Kitabın temel amacı, başta yöneticiler olmak üzere birinci basamak kamu sağlık kuruluşlarında çalışanlara halk sağlığı bilim alanının izdüşümü üzerinden uygulamaya yönelik yol göstermek olarak belirtilmiş. Bir başka deyişle, ”Nasıl yapılmalı?” sorusuna bir el kitabının sınırları içerisinde yanıt vermeyi amaçlamaktadır. Kitabın içeriğini […]

Palme Yayınevi’nde yayımlanan bu kitabı Kayıhan Pala editörlüğünde kalabalık bir halk sağlıkçı ekibi hazırlamıştır. Kitabın temel amacı, başta yöneticiler olmak üzere birinci basamak kamu sağlık kuruluşlarında çalışanlara halk sağlığı bilim alanının izdüşümü üzerinden uygulamaya yönelik yol göstermek olarak belirtilmiş. Bir başka deyişle, ”Nasıl yapılmalı?” sorusuna bir el kitabının sınırları içerisinde yanıt vermeyi amaçlamaktadır.

Kitabın içeriğini oluşturmak amacıyla birinci basamakta çalışan hekimlerle bir çalışma yürütülmüş ve görüşleri alınmıştır. İçeriğin Kuramsal bilgiden daha çok, uygulamaya ilişkin bir bir kapsamı olmasına özen gösterilmiştir.  Ancak halk sağlığının temel ilkeleri başta olmak üzere, konuya ilişkin kısa bir arka plan da içeriğin en başına konularak bütünsel bir yaklaşım gösterilmeye çalışılmıştır. Birinci Basamakta Kamu Sağlık Yönetimi El Kitabı içindekiler sayfasına ulaşabilirsiniz.


Galerideki Resimler

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.